Clubreis

Van 04-09-2022 t/m 11-09-2022 gingen we naar Wildschönau in Oostenrijk . fotoalbum.

De clubreis in 2023 zal doorgaan van dinsdag 5 september t/m dinsdag 12 september.

Waar je ook kijkt, overal is de baai van Mont Saint-Michel verbluffend. Het licht speelt met de elementen in een veranderend landschap waarin de Mont Saint-Michel wordt weerspiegeld.  Al wandelend gaan we het “Wonder van het Westen” vanuit verschillende locaties “tussen Normandië en Bretagne” kunnen bewonderen, met als hoogtepunt onze “waddentocht” door de baai en het moerasgebied naar Mont Saint-Michel. Ook Cancale, Pointe du Grouin, de piratensteden Granville en Saint-Malo, Honfleur en het binnenland komen aan bod.Aan de landingsstranden van 6 juni 1944 wordt eveneens ruim aandacht geschonken.

Verblijf in Hotel Les 13 Assiettes***, waar we overnachten in mooie bungalows, gelegen in een bloemenpark met een klein openluchtzwembad. Alle kamers zijn voorzien van  douche, wc, tv en telefoon.   In het  stijlvolle restaurant  met   “classement 2 cheminées” van “Logis de France“, genieten we van de verfijnde regionale keuken.  Verder is er een gezellige bar, een lift en een terras. 

Enkele hoogtepunten uit ons programma:

Granville, de Normandische “piratenstad”. Een stadswandeling door de oude stad is een must. Binnen de stadsmuren staan behalve prachtige panden ook het Museum voor Moderne Kunst en het museum van Oud-Granville. We wandelen “Le Roc” voor een uitzicht op de grens van de Baai van Mont Saint-Michel en Het Kanaal.

Vanuit Carolles maken we een gevarieerde wandeling : deels langs de kust (met o.a. de Cabana Vauban), deels door het groene binnenland en de vallei van de Lude.

Mont Saint-Michel…, een fata morgana die uitrijst boven de vochtige, glanzende slikken. Mont Saint-Michel heeft als specifieke eigenaardigheid op een rotsachtig eilandje te zijn gebouwd.  Men ontdekt er verscheidene architecturale juweeltjes: de pre-romaanse kerk, de abdijkerk, romaanse en gotische kloostergebouwen. In de namiddag (?) maken we, onder leiding van een plaatselijke gediplomeerde wandelgids, de unieke tocht door de baai en het waddengebied naar  Mont Saint-Michel …  een unieke ervaring !

Een dagtocht vanuit het gezellige haventje van Cancale naar Pointe du Grouin. Een busuitstap langs de landingsstrandenSainte-Mère-Eglise, La Pointe du Hoc, Colleville-sur-Mer,  met het indrukwekkende Amerikaans kerkhof, en Arromanches.

We zoeken de herinneringen op aan de invasie van juni 1944,  die wij vinden in Sainte-Mère-Eglise, La Pointe du Hoc, St.-Laurent, Colleville-sur-Mer,  met het indrukwekkende Amerikaans kerkhof, Port-en-Bessin, Longues-sur-Mer,  Arromanches … bij dat brutale oorlogsgeweld  van toen, is er nu een vreedzaam  natuurlandschap dat gestadig nieuwe  schoonheid laat ontluiken.

Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo, aan de monding van de Rance, trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad. De kustweg die we daarna volgen biedt  weidse panorama’s op de baai en de steile rotswanden. Bij helder weer reikt het zicht tot Jersey en andere kanaal-eilanden.

Zodra je in Fougères aankomt, is de toon gezet: een indrukwekkend silhouet van graniet domineert de stad. De vakwerkhuizen en geplaveide straatjes, genesteld aan de voet van de grootste vesting van Europa, hebben niets van hun schoonheid verloren. Je ziet hier bijna duizend jaar geschiedenis!

Vlak onder Saint Malo en in de buurt van Mont Saint Michel ligt het oude vissersdorp Saint Suliac. De huizen zijn voor een groot deel gebouwd van graniet en staan in nauwe straatjes, die in het seizoen vol staan met bloemen.

In Honfleur is het heerlijk flaneren door pittoreske straatjes, langs eeuwenoude huizen en rond de sfeervolle oude haven. Honfleur heeft de eeuwen goed doorstaan, daardoor is hier veel moois bewaard gebleven. Honfleur is niet voor niets een van de meest bezochte steden van Frankrijk.

Inlichtingen betreffende inschrijving en prijzen vind je in “Het Crackske” uitgave december 2022