Over ons

Over wandelclub Cracks

VZW

Ons ondernemingsnummer: 0753.960.907

Informatie

Het is een feit dat niet ieder lid regelmatig tot wandelen komt. Toch brengt Wandelclub Cracks Wolvertem praktisch iedere zondag een 100tal wandelaars op de been, al of niet op een door haar voorgestelde tocht. Leden die geen vervoer hebben spreken onderling af met clubgenoten om gezamelijk naar een tocht te rijden.

Wandelclub Cracks Wolvertem geeft driemaandelijks een clubblad uit onder de naam “Het Crackske”. Dit tijdschrift is thans reeds aan zijn 35ste jaargang toe. Naast diverse clubnieuwtjes en andere informatie, samen met publiciteit van sponsors, komt ons wandelprogramma er in voor. Het is een zeer verzorgd en graag gelezen blad waarin ook de leden hun zeg kunnen hebben.
Een exemplaar, ter kennismaking, kan steeds aangevraagd worden bij het secretariaat via mail: Hilde.deconinck@proximus.be

Clubwerking

Naast de wekelijkse wandeltochten in de regio organiseert Wandelclub Cracks jaarlijks ook een aantal busreizen naar wandeltochten. Soms is dat een tegenbezoek, soms niet. Velen van onze leden zijn er telkens opnieuw bij. Alle provincies van het land komen aan bod.

Af en toe dient er zelfs een “dubbeldekker” of twee bussen ingelegd te worden. De bestemmingen worden regelmatig aangekondigd en van kommentaar voorzien in het clubblad.
We vertrekken steeds om 8 uur in Wolvertem en de terugkomst hangt natuurlijk af van het seizoen en van de bezochte streek.
Meegaan met de bus kost 10 €, waarin dan nog de inschrijvingsprijs van de wandeltocht(en) begrepen is (zijn). Vooraf inschrijven is echter vereist (inschrijven = betalen). Inschrijvingen gewenst vóór dinsdag voorafgaand aan de busreis. Nadien kan je nog altijd mee … als er nog plaats is.

Met de bus meerijden heeft ook heel wat pluspunten:

  • de gelegenheid andere clubleden beter te leren kennen
  • de mogelijkheid om iets verder te gaan wandelen zonder zelf chauffeur te zijn
  • men mag al eens een pintje meer drinken zonder dat men zich zorgen hoeft te maken bij het rijden
  • met de bus valt men als Club beter op

Voor de goede orde, ALLE INSCHRIJVINGEN en CONTACTEN ivm de busreizen, steeds bij voorrang met JOZEF SAERENS (Voorzitter).

Zoals u ziet, meerijden met de bus heeft zeker enkele voordelen. Misschien de gelegenheid om het ook eens uit te proberen.

Historiek

Wandelclub Cracks Wolvertem werd opgericht op 19 maart 1983.

Zij is aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw onder nr 4130.

De club is ontstaan uit een groep wandelaars die voordien lid waren van een andere wandelvereniging. Aanvankelijk overkoepelde de Cracksvereniging twee sporttakken : wandelen en zaalvoetbal maar, na enkele jaren, besloten beide groepen een eigen weg te gaan.

Begonnen met een minimum werd de club stilaan uitgebouwd tot een goed gestructureerde vereniging die thans zowat 300 leden telt. Het doel is hoofdzakelijk gericht op de wandelsport, maar ook de eruit voortvloeiende sociale kontakten zijn voor velen van grote waarde.

Gedurende meerdere jaren behaalde de club de wisselbeker Aktivia als best vertegenwoordigde club van Vlaams Brabant op de diverse wisselbekerwandeltochten.

Hoogtepunten uit het leven van onze club waren het toekennen door Aktivia van de organisatie, in 1991 en 2001, van de Provinciale Wandeldag van Vlaams Brabant. Eveneens een merkwaardige dag was 1 april 1990, en dat is ernst, maar wel de beste aprilgrap die wij ons konden indenken, wanneer 3879 deelnemers zich inschreven voor onze wisselbekerwandeltocht. Voor het eerst organiseerden wij vanuit de Sportschuur in Wolvertem. Weken later werd in Wolvertem en omstreken nog gesproken over die massa wandelaars. 3879 deelnemers was een mooi getal maar in 2001 werd dit cijfer ruimschoots overtroffen met 5005 wandelaars waren wij bijzonder fier.

Een absoluut deelnemersrecord werd gevestigd op onze organisatie van de Nationale Wandeldag op 25/02/2007 in Meise met 5384 wandelaars.